Савиндан

Ове године смо на веома занимљив начин обележили Светог Саву. Заједно са ученицима 2. разреда организовали смо тематски дан. Од самог почетка другог полугодишта почели смо са припремама. Уз несебичну помоћ родитеља, учионицу 2. разреда смо преуредили у средњовековни двор, на часу ликовног, од рециклираног материјала смо правили накит, чаше и костиме за тај дан.

Дан смо започели заједничким окупљањем у „двору“. Ученици су били подељени у 4 групе: дворјани, витезови, монаси и свештеници и обичан народ. Најпре су нам се представили дворјани и чланови породице Немањић. Стефан Немања, кнегиња Ана, Вукан, Стефан Првовенчани, Растко и Ефимија ( једна од ћерки ) као и дворске даме. Свако је рекао нешто о себи. након тога су се представили витези, монаси и на крају обичан народ. Причали су о животу на двору, о биткама и јунаштвима и о томе чиме су се бавили обични људи. Након тога свако је отишао у своју учионицу где смо наставили са осталим активностима.

Ученици 3. разреда су радили текстуалне задатке из математике:

1. Вукан има 1000 златника. Купио је лук и стрелу за 108 златника, плашт за 47 и покривач за коња за 56. Од остатка је за помоћ сиромашнима дао 228. Колико му је златника остало?

2. Ако је Стефан скочио 107 cm у даљ, а вукан за 44 cm више, колико је скочио Вукан?

3. Једног дана је манастир Жичу посетило 235 ученика, а другог дана за 84 више него првог. Трећег 96 мање него другог. колико је ученика обишло манастир за ова три дана?

4. На крунисање Стефана Првовенчаног позвано је 564 званица. Толико је тањира и постављено. 114 тањира је остало неупотребљено. колико је званица било на крунисању?

5.Растко је прочитао 207 страна једне кљиге. Остало му је да прочита још 59 страна више него што је прочитао. колико страница има ова књига?

Када су завршили задатке добили су лавиринте.

lavirint dvorac    lavirint princeza  lavirint stit     lavirint glava

 

Час српског смо започели причом Сиви, о детињству Растка Немањића. У пару су препричавали причу, илустровали, причали своје доживљаје.

На часу физичког смо се такмичили у старим играма: надвлачења конопца, бацање камена са рамена и бацања копља.

Последњег часа су се почетне 4 групе, такмичиле у квизу знања.

На крају дана сви ученици су добили одликовања за уложени труд и показана знања и умења.

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s